CV Annemiek van der Niet (1959)

Annemiek van der Niet studeerde Schoolmuziek aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht en Koordirectie bij Barend Schuurman aan Codarts, de Hoge School voor de Kunsten in Rotterdam. Zij heeft als koordirigent ruime ervaring met diverse soorten koren; van Oratoriumkoor tot Kamerkoor en van Studentenvrouwenkoor tot Kerkkoor.

Zo heeft zij bij de Christelijke Oratoriumvereniging Arnhem o.a. de Johannes Passion van Bach gedirigeerd, de Messiah van Händel, het Requiem en de Kröningsmesse van Mozart. Zij volgde meermaals de Kurt Thomas Cursus voor Koordirigenten en volgde lessen bij o.a. Jos van Veldhoven en Daniël Reuss.

Momenteel is zij dirigent van Liturgisch Kerkkoor Ruach in Leusden en van de Cantorij van de Pauluskerk in Utrecht, daarnaast organiseert zij diverse koorprojecten en valt zij regelmatig in bij koren.Op 13 april jl. dirigeerde Annemiek de Joannes Passion XI, in kleine bezetting, in de Geertekerk in Utrecht met het barokensemble Collegium Delft en 8 zangers uit het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam en met Nico van der Meel als evangelist.

Naast het dirigeren geeft Annemiek ook individuele zanglessen op basis van de Lichtenbergmethode, een klankgerichte, natuurlijke  manier van zingen. Annemiek streeft altijd naar een prettige, ontspannen sfeer tijdens de koorrepetities, daarbij staan plezier in het zingen, enthousiasme, het werken aan een mooie zuivere koorklank, succes en passie voor mooie muziek altijd centraal.

Sinds 2004 organiseert Annemiek iedere zomer een zangwandelweek in de Zwitserse of Franse alpen voor koorzangers die van bergwandelen houden en ieder voorjaar een zangwandelweekend voor vrouwenkoor op een mooie locatie in Nederland.

Annemiek heeft zich in de loop der jaren ook als loopbaancoach ontwikkeld en geeft als wandelcoach zowel individuele sessies als ook wandelcoaching voor groepen. (www.hartenstemcoaching.nl)

In Coronatijd ging Annemiek graag op pad met koorzangers:  zingen en wandelen in de natuur, een nieuwe en gezonde manier van zingen in een mooie, natuurlijke omgeving!